14. sept 2009

Kultuur,kultuur,kultuur!

Sygis Itaalias ei erine kuigiv6rd kevadest: +27, tohutu kuumus ja palju-palju tegemist. N2dal aega on iga p2ev olnud v2hemalt nelja-tunnised proovid - ylehomme esietendub kaasaegse-tantsu/lugulaulu-etendus Igor Stravinski muusikale 'Histoire du Soldat'. Enne ja p2rast trenni aga hoolitseb mind majutav perekond, et mu j2rjest tervenevas kehas oleks ka terve vaim: pereema Costanza on kunsti.. ytleme - ajaloolane, temaga k2isime vaatamas Monet' maalide n2itust, kus sai n2ha ka kuulsaid vesiroose. Lisaks oli yles seatud kaasegse itaalia kunstniku Alessandro Papetti kolm teost - suured silindiriks keeratud maalid, kuhu sissejalutades sattusid keset keeristormi, 6htust puudesalu keerutama ja oisele j6esuplusele a la Blair Witch Project - synged ja v2ga realistlikud! 
Eile s6itis mulle kylla kursa6de Eeva, kes veedab oma Erasmuse-aasta Luganos. N2itasin talle linna, vaatasime Castello Sforzesco muuseumis egiptuse muumiaid ja Michelangelo Pietà kuju. La Scala juurde j6udes selgus, et 6htul on tore kontsert tulemas ning otsustasime seda kuulama minna. Saime ysna m6istliku hinnaga piletid superluks-kohtadele teisel r6dul, keskloozhist kaks boksi vasakule! Koloratuursopran Diana Damrau esitas harfi saatel Straussi, Faurè ja Debussy laule; kolm korda plaksutati ta tagasi ning lisalugudena k6lasid veel yks Strauss, Giulietta aaria Bellini ooperist Norma ja viimase, selgelt yleliigsena Bach-Gounod' Ave Maria. 
Lisaks kultuurile olen tutvunud peretytre Bea karvaste (nii otseses kui ka ylekantud t2henduses) s6pradega, 6htustanud tema vanavanematega, k2inud elavate liblikate n2itusel, tutvunud viie-aastase supernaisega, laulnud Bea ja tema b2ndiga kodusel 6htukontserdil ning degusteerinud kohaliku 6lletehase toodangut.
Vot tak.

Kommentaare ei ole: