13. jaan 2021

Kust läheb piir

Öösel Delfit lugedes selgus, et üks pikalt püsinud piir oli lõpuks ületatud, nö. põrgu jäätunud ja juhtunud see, mida keegi enam ei uskunud - Jüri Ratas astus tagasi ning koalitsioon lagunes laiali! Selliste põrutavate uudiste peale ei osanud ma muud teha kui voodis teine külg keerata - lõpuks on ju hommik targem. 

Ärkamine osutus raskeks nii minul kui toanaabril - meid mõlemaid oli eelmisel õhtul tabanud inspiratsioonipuhang, mis ei lasknud kuidagi õigel ajal magama minna. Õnneks elu ja tunniplaan võimaldasid seekord hilist ärkamist, nii et loomisprotsessist ei tekkinud unevõlga. Mitte nagu vaesel härra peaministril, kes pidi poole ööni suurte jamadega tegelema ja kohe varahommikul avaldusega ülemuse juures platsis olema. Vaevalt ta täna üldse magada sai.. Nohjah. Piiririkkumised saavad lõpuks ikka karistatud.

Enne lõunat kuulasime kaks tundi loengut Jaapani aiast ja sambla-aiast ning harjutasime kätt puudegruppide planeerimisel, et tulemus jääks loomulik. (Sirges reas ei tohi olla üle kahe puu; samuti peab jälgima, et puudest ei moodustuks võrdkülgne kolmnurk, ruut või romb). 

Pärast lõunat kuulasime aga lausa neli tundi loengut piiretest: milleks neid üldse vaja, mis materjali ja tüüpi millisel puhul valida ja et kindlasti peab rajama ka värava. Mis peab avanema kindlasti sissepoole, sest lumelabidas asub ukse kõrval ja muidu ei saa ju talvehommikul väravat lahti. Kui sa just ei tule linna pealt litutamast - siis ei pääse sa ikkagi väravast läbi labidani :P 

Päev otsa kestnud tagumikustumise peale oli õhtuks tekkinud väljakannatamatu vajadus keret kõnnitada. Mulle meenus, et Räpinas on üks uus pood, kuhu ma veel üldsegi ei olnud sisse läinud - Magaziini asemel on samal pinnal nüüd Alko1000. Mõeldud-tehtud-kõnnitud. Ma muidugi ei ole objektiivne selles küsimuses, aga too eelmine meeldis mulle rohkem. Peaministri ja valitsuse osas aga saab veel näha, kas tuleb uus ja hullem või tõmmatakse Toompeal veiderdamistele vähemalt mõnekski ajaks joon alla ning keskendutakse päriselt olulistele asjadele.



Kommentaare ei ole: