18. sept 2018

aa ruudus pluss bee ruudus võrdub tsee ruudus

Algajad latipoisid lasernivelliiriga tutvumas


Teine päev möödus pooleks klassiruumis ja õues. Õnneks oli vastupidiselt eilsele väljas päikseline sügisilm ja värskes õhus viibimine väga mõnus.

Täna jätkasime tutvumist aiaplaneerimise ja puittaimedega ning neile lisandus pisut kummalise nimega aine Vertikaalplaneerimine:

Vertikaalplaneerimine tähendab olemasoleva reljeefi muutmist, vajadusel madalamate osade pinnasega täitmist ja kõrgemate osade pinnase äravedu. Ehk maakeeli, kuidas saada lohust muhk ja muhust lohk. 

Õpetajahärra oli asjalik praktik, tundis siirast headmeelt, et kursusel on seekord päris palju mehi  (ei olegi kõik paadunud õpihoolikud-naisterahvad) ja nentis fakti, et professionaalseid maastikuehitajaid saab meist ehk 10%.  Jää murtud, asusime asja juurde.  Reljeef, künkad-mättad, geo-portaal, turvajalanõud, Pythagorase teoreem. Audiovisuaalne tutvustus erinevatest loodidest, nivelliiridest ja nende tööpõhimõtetest. Nagu juuresoleval pildil näha, saime hommikuse teooria kohe pärastlõunal praktikas proovile panna ja see oli täitsa vahva. Veidi vähem vahva oli aga loodimisülesanne nr 2, mille täitmiseks tuli unustuse hõlmast välja koukida oma põhikooli matemaatika (väheldased) teadmised. Panime naistega pead kokku ja käänulisi radu mööda ikkagi lõpuks hakkama saime, kuigi lahendus polnudki tegelikult nii keeruline, pigem nipiga.

Kuna eilne lõunaeine oli nagu ta oli, otsustasime täna sõita linna pubide pakutavaga tutvuma. Alustasime bussijaama omast nimega „Turist“.  Päevapraad maksa-singistrooganov maksis 3.40 ja maitses oluliselt paremini koolisöökla toidust – kõht sai täis ja retro-mööbel tekitas mõnusalt nostalgilise meeleolu. Lilleseaded laudadel olid värsked ja kaunid, teenindus kiire ja meeldiv. Siia võib tagasi tulla küll, aga homme ehk uudistame veel ringi.

"Turist"




Kommentaare ei ole: