17. sept 2018

Esimene koolipäev

põõsasmaran (vist)

Kui Evelin toanaabriga koolimajja jõudis, polnud tunnid veel alanud - seega otsustasid nad teha tiiru ümber koolimaja ja imetleda kõikvõimalikke puid-põõsaid kaunis karges hommikuvalguses.


Imetlejaid-kursakaaslasi kogunes järjest teisigi. Lõpuks jõudis aeg sinnamaale, et sisenesime koolimajja ja otsisime esimese klassiruumi üles. Kui ennevanasti olid reklaamüleskutsed: "Kuue kuuga trollijuhiks!", siis nüüd selgus, et programmis on: "Kahe tunniga ladina keel suhu!". Õpetajanna oli igatahes armas kui ingel ja rääkis võõrate keeleväänamis-nimede vahele lugusid vanadest kreeka ja rooma jumalatest. Väga meeldiv taastutvumine haridussüsteemiga. Kreeka-ladina maadluse järel tegelesime sissejuhatusega õpingutesse, misjärel tuli igati ära teenitud lõunapaus. See oli pisuke pettumus, peab mainima. Vürtsikas lihapada oli pigem vesine veis magedate juurviljadega, aga kõhtu täitis ja noh.. iga algus on raske.

Mullateadus. Aine pealkirja järgi olin kahevahel, millest juttu tuleb :P Arvestades, mis kooli ma tulin, siis tegelikult oli muidugi ainult üks variant - ikka mustast mullapinnast, mida higis haritud. Ka see õpetajanna oli armas ja humoorikas - mis toimub? Kuidas siia küll nii tore kaader on õnnestunud meelitada? Tunni lõpuminutiteks viis ta meid õunasortide degusteerimisele - pikk laud kaetud mõlemast küljest paarikümne taldrikuga, millel erinevad õunatükid. Väga mõnus tunnilõpp :)

Järgmiseks tuli kaks tundi Aiakujunduse aluseid. Ilusad värvilised joonised, palju juttu tingmärkidest. Õpetajanna ise oli ka väga värviline - pikas tumesinises kleidis, oranž sall üll. Kuigi oma aia kujundamiseni me väidetavalt ei pidavat selle aine raames jõudmagi, oli siiski huvitav loeng ja ilmselt põnevust jätkub ka tulevikus.

Pika päeva pidi lõpetama aine, mille lühend PUITT ajas mind kodus segadusse ja naljaga pooleks mõtlesin, et see räägib puittahukatest - see lühend assotsieerus mulle sõnaga risttahukas. Jõudes tundi (õige nimega Puittaimed) selgus, et nüüd saabus too erand toredate õppejõudude reegli kinnituseks. Alustuseks saime kuulda moraaliloengut teemal: "Valikud - töö või kool", millega ta pani meile kõvasti südamele, et me iseenda vastu oma võimekuse osas ausad oleksime. Sellele järgnes ekspromt-ekskursioon kooli pargis, milleks keegi sobivalt riietunud polnud ja kutsus esile ninade ohtrat tilkumist. See oli siis lisaks nendele tilkadele, mis pilvedest krae vahele kukkusid. Maraton-tuur oli tegelikult huvitav ja esile pääses ka õpetaja omapärane huumorisoon, aga kui palju nendest viir-, lodja-, ja kikkapuudest ka päriselt meelde jäi, näitab aeg.

Saigi päev läbi - kiire poetrett, kuumad söögid-joogid ja kordamine aluspinna juur-umbrohuvabaduse olulisusest enne enelaste istutamist ja ongi aeg põhku (:P) pugeda.

Homseni!

Kommentaare ei ole: