7. mai 2018

Kinnise suuga laulupidu



Vana koorilauljana olen ikka mõelnud, et tahaks korra elus ära käia meie armsa laululava sohiõe juures - kas tuleb mingi kõhe paralleeluniversumi tunne sisse või mitte. Roadtripiga saabuski sobiv juhus ja just sel põhjusel valisin esimeseks ööbimispaigaks Kaunase asemel Vilniuse. Boonusena saan mängida kosmopoliiti ja nautida hommikusööki Eesti, lõunasööki Läti ja õhtusööki Leedu pealinnas - no kas pole uhke!

Startisin hommikul varakult, et tööleminejatele mitte jalgu jääda (no ei saanud ju torkamata jätta :P). Jõudsin täitsa ruttu üle piiri, jahutasin natuke varbaid Läti merevees ja juba olingi Riias. Imeliselt roheline, hooldatud ja õitsev park oli teravaks kontrastiks lagunevatele juugendmajadele ja no..vabandust..aga nõukaaegset hõngu on siin ikka veel päris palju tunda.



Lõuna läbi, võtsin suuna Vilniusele. Ummikuid ja hullumeelseid autojuhte (lisaks minule) oli mõõdukalt, nii et jõudsin plaanitust varem sihtkohta.


Laululava juures oligi imelik olla! Sinna viis tee läbi Pirita rannametsa ja ma muudkui ootasin, millal meri paistma hakkab. Tutkit, hoopis laululava ilmus välja. Kummaline. Ja hotelliaknast paistab teletorn, nii et selline.. kiiksuga kodune tunne on siin Vilniuses. Teeaugud ja tipptunniummikud on ka täiesti olemas ja suuremadki, kui Tallinnas.

Aga homme tuleb pii-iiikkk päev täis kindlusi ja Poola maanteid.
---
1. puhkusereisipäeva statistika:
Kilometraaž - 640 autoga, 8 jala
Teetöölõike - 2
Gepsu puutaha-juhiseid - 2
Šedööver-manöövreid - 4, vt. eelm. punkt
Loomavaatlusi - 1 sokk (õnneks turvaliselt aia taga), 2 ooperikassi, 2 roadkill-siili
Pealinnu - 3
Laululavasid - 2
Seniproovimata kohukesi - 5 (ostsin, ei söönud kõiki korraga ära)


Õllesid - 1 (alkoholivaba)



1 kommentaar:

Liina ütles ...

Täitsa sarnane jah! :D