22. mai 2018

End of the road


Et puhkuselt naasmine liiga valutult ei läheks, sain ma esmaspäevaks kondika-külmetuse kätte. Õhtul laevas läks kurk nii ruttu nii paiste, et koos kinnise ninaga oli raske hingata. Laevasügavuses asuv kajut kandis minuni kogu mootori madala vibratsiooni ja mul oli tükk tegu, et oma õhtusöök sees hoida. Kuigi olin salamisi lootnud üksinda kajutis olla, siis olid ülakorruse-papil omad plaanid ja ta saatis mulle kajutikaaslase. Ja veel missuguse kaaslase - õigeusupapi naise! Nii uskumatu kui see ka pole, oli temagi käinud loetud päevad varem Arvika kandis. Mis tõenäosus see küll on? Oleks, et Oslo, aga mingi kohalik Keila-mõõtu linnake keset metsi ja järvi. Nojah. Igatahes olime mõlemad kuidagi nii samal lainepikkusel, et jutustasime kella üheni öösel.

Hommikune ärkamine juhtus läbi õnneliku viperuse, sest äratuse aja olin pannud Rootsi vetes - ajavahe tõttu plärises too tund aega vajalikust hiljem. Õnneks teatatakse ka laeva valjuhäälditest, et Tallinn pole enam kaugel ja saime õigel ajal üles tõustud. Päikest ju sisekajutisse ei paista ja nagu selgus, pole seal ka piisavalt levi, et mobiil enda kella uuendaks.

Võiku sõin välistekil lähenevat kodulinna silmitsedes. Mujal hea, kodus ikka parem :) Tuhandeid kilomeetreid hiljem on mul ikkagi hea meel, et selle hulluse ette võtsin. Oli väga põnev ja mitmekesine reis - aitäh, et olite mõttes minuga!

Teie Kurrunurruvutt


Ongi aeg sellele eepilisele roadtripile joon alla tõmmata, statistika:

Kilometraaž - 5570
Samme - u 240 000

Läbitud riike - 9. Eesti, Läti, Leedu, Poola, Saksamaa, Holland, Belgia, Taani, Rootsi.

Külastatud paiku - 35. Riia, Vilnius, Trakai, Augustow, Olsztyn, Malbork, Sopot, Gdansk, Heringsdorf, Greifswald, Stralsund, Göhren, Prora, Binz, Sellin, Lübeck, Bremen, Leeuwarden, Haag, Rotterdam, Gent, Antwerpen, Brugge, Wenduine, Oostende, Waterloo, Huy, Köln, Hvidovre, Kopenhaagen, Tjolöholm, Arvika (õigemini Eikusagil-külake seal lähistel), Kristinesund, Mariefred, Stockholm

Hotell-motelle - 8 erinevat, 9 ööd 
Sõbramajutusi - 3 erinevat, kokku 5 ööd
Lisaks veel 1 öö laevas

Praamisõite - 3. Swinousjcie-Karsibor, Puttgarden-Rødby, Stockholm-Tallinn.

Külastatud muuseume - 2. Mauritshuis Haagis ja Rubenshuis Antwerpenis.

Muljeid ja uusi kogemusi - lugematu arv

PS: teate ju seda ütlust, et igas sadamas on eestlane? Nende 15 päeva jooksul nägin täpselt ÜHTAINUST Eesti numbrimärgiga autot, veokat kusagil Hamburgi lähistel. Bremenis kuulsin soome keelt (no ja siis ka too burgerimüüjapoiss Kopenhaagenis) ja see oli ka kõik. Oma kolme tuttavat eestlast ma loomulikult ei arvesta. 





Kommentaare ei ole: