14. mai 2018

Ühistran-spordipäev


Kuigi täna polnud tarvis varakult startida, on nädalaga harjumus juba sisse kujunenud. Nii astusingi kell 9 uksest välja ja seadsin sammud linna poole. Kohaliku ühistranspordikaardi sain sekeldusteta laetud ja enne rongi astumist viipasin seda teist eeskujul vastava aparaadi ees. Suur punane hollandikeelne error! Mis siis nüüd? Kuna sõita oli vaid üks peatus, võtsin jänkusüdame rindu ja astusin rongile. Keskjaamas läksin teeninduspunktist nõu küsima. Te oleks pidanud rongiklassi valima. Aha? Einoh, seda ma tean küll, et rongidel on klassid ja sõita tuleb ikk vastavalt ostetud piletile, aga mille krdi pärast too laadimisaparaat minult seda ei küsinud?

Kuna ilm oli niiske ja üsna jahe, siis otsustasin randa minekuga veidi oodata. Kõndisin mööda esmaspäevahommikust tühja linna, saatsin ühe postkaardi ja pildistasin kõike, mida vähegi pildistada andis.



Kui päike tasapisi ennast juba näitama hakkas, istusin trammile (kaart toimis tõrgeteta) ja sõitsin Scheveningeni rannapiirkonda. Ilusad majad ja rannahoone, tuuuuuline rand ja vaateratas!!! Oi, seda juhust ei saa ju ometi jätta kasutamata! 9 euro eest sai 15 minutit ja päris mitu ringi teha, õnneks tuul väga ei kõigutanud ka. Tore oli, ootan põnevusega Tallinna oma valmimist.

Sõbra lahkel soovitusel võtsin reisuplaani ka ühe veidi kultuursema tegevuse ja külastasin kunstizaali, täpsemalt Mauritshuisi. Maja täis kunsti, sh kuulus kõrvarõngaga neiu. Ega ma mingit tohutut vapustust ei oodanudki, aga see pilt jättis mu täiesti külmaks! Kuna neil on seal mitmel korrusel kümneid ja kümneid teisi kauneid ja huvitavaid maale, siis polnud katki miskit. Väärt külastus igatahes - aitäh sulle, sõber, soovitamast ja öömaja andmast ;) 



Homme aga ootab mind Belgia, kus ma pole mitte kunagi käinud.

8. päeval statistika:
0 km autoga, u 15 km rööbastranspordiga, 17 000 sammu jalaga
Nähtud maalikunsti - mitusada tükki
Ostetud Wilhelmine piparmündi-kommipakke - 5 (vbl pean veel juurde ostma, vähe sai)
Pargis murul istutud minuteid - 82
Kokkupõrked ratturitega - 0 !




Kommentaare ei ole: